دانستنیهایی در درباره خرما

دانستنیهایی در درباره خرما
مقدمه
تعريف خرما
عربى: رطب هندى.
انگليسى:.date
فارسى: خرما.
عربى: تمر.
اردو: چهواره.
يونانى: فرافومين.
رومى: فسنين، فسافنين.
سنسكريت: گوستنا كاركهر جورى، چهوهاره.
لاتين: فنكس مونتينا.
انگليسى:date palm .
خرما اسم فارسى است و به عربى: تمر و به يونانى: فرافومين و به رومى: فسنين و به هندى چهورا و كهارك مى نامند.
خرما ميوه اى مشهور است و درخت آن نر و ماده مى باشد. نر آن گل و خوشه برمى آورد و ميوه نمى آورد بر خلاف ماده آن و در خوشه هاى گل هر دو نوع گرد مى باشد و آن غبار را كشن خرما مى گويند و در ابتداى ظهور خامى گرد نر را بر ماده مى زنند و ميوه آن بزرگ و شيرين و شاداب و تخم آن كوچك مى گردد و از ابتداى پيدايش تا انتها و كمال رسيدگى ميوه آن هفت مرتبه مقرر كرده اند و هر مرتبه به نام خاص موسوم است: اول را طلع و ليغ، دوم را بلح، سوم را حلال، چهارم را بسر پنجم را قسب، ششم را رطب، هفتم را تمر مى گويند.
خرما مقوى بدن و مسمن و مسخن آن و نافع فالج و لقوه و سردى جگر و ملين صلابت مفاصل و صالح براى سينه و شش بارد و نافع صاحبان درد كمر، مقوى كليه لاغر شده و باه سرد مزاجان مى باشد. خوردن آن با شير تازه غذاى بسيار قوى مى دهد و نوشيدن كوفته آن با عفص قطع اسهال مى نمايد.